Layanda in Dub – Everness 2018

22 Jun 2018 Everness Festival

Details


Venue : 8226 Alsóörs, Camping u. 19.
Contact Website : https://everness.hu/programok/fellepok/layanda

A Layanda in Dub egzotikus elektronikával fűszerezett Layanda. Egy nagyszerű indiai énekes és elektronikus zenész, Harshavardhan Sreedhar aka Shivacult egészíti ki a csapatot, hogy kiterjesszék a zenei megszólalás szárnyait. Meditatív, pszichedelikus, felemelő, tudattágító.

A koncert vendégei Netanel David Goldberg és Mitsch Kohn és a Napfonat női a capella együttes.


Netanel Goldberg a zene, a muzsikálás egy olyan fajtáját műveli, amely túlmutat kultúrákon, iskolákon, zenei stílusokon és világnézeteken. Hangja és énekstílusa mintha egy másik világból szólna át, hogy az elveszettnek hitt érzéseinket, érzelmeinket feltámassza és kivirágoztassa.

És éppen ez az, amiben nagy hasonlóságot lehet felfedezni Fodor Réka zenéhez való hozzáállásában és megszólalásában, nem véletlen, hogy a gitárzseni Estas Tonne olyan sűrűn és előszeretettel hívja mindkettejüket koncertjeire egyenrangú partnerének!

A Napfonat a capella együttes saját kompozíciói egyedi módon fogalmazzák újra a magyar népdalok világát, polifonikus hangzásba öltöztetve őket, kiemelve a népzene erejét és szépségét, az ének-hang felszabadító, gyógyító és lélekmelengető hatását.

Napfonat hat női hang, egység, kör, több szólam, ritmus, összhang, figyelem, mélység, lágy és sokszínű nőiesség…

Ugyanez a zenéhez való univerzális hozzáállás jellemzi a Layanda tagjainak minden megmozdulását. Ezért is lehetett a tavalyi, Netanellel és Mitsch Kohnnal közös jam koncert olyan extatikus közönségsiker, és ez az együttműködés fog még nagyobbat robbanni a fesztiválon, hiszen a zenészeken keresztül megnyilvánult világok és terek nagyszínpados környezetben tehetik igazán nagyszabású produkcióvá ezt az egyedülálló zenei világot!

Napfonat

 

Powered by themekiller.com